FOTBALOVÝ TÝM FO-OP ODSTARTOVAL SEZÓNU VÍTĚZNĚ!

Minulá sezóna pražské soutěže rekreační kopané se opět nedohrála, a tak fotbalový tým Odporu přátel netrpělivě vyhlížel začátek té nové, aby se pokusil přidat sedmý triumf v soutěži za sebou. Během léta odehrál pouze tradiční turnaj v Kruhu v Podkrkonoší ve velkém fotbale, který sešívaní dokázali po roční odmlce opět vyhrát. Ve finále turnaje, které rozhodoval penaltový rozstřel, se zaskvěl především brankář Slavie Aleš Galbavý. Ten chytil hned čtyři pokusy a sešívaní tak mohli slavit vítězství. Nejlepším střelcem se zde stal již potřetí Petr Kučera. Tradice by se neměly porušovat.

Soutěžní ročník 2021/2022 však začali slávisté po prvním odloženém kole až ve čtvrtek 9. 9. na domácí půdě v Edenu proti týmu SK ČSA z Tuchoměřic. Bojovný soupeř, který soupisku posílil exligovými fotbalisty, kladl až do konce utkání tuhý odpor a slávisté tak se štěstím uhájili výhru 3:2. Dvěma brankami se blýskl Tomáš Kozel. Jarní odveta nebude pro sešívané určitě nic jednoduchého.

Druhé utkání v sezóně nabídlo další drama. Slávisté odehráli venkovní utkání v Újezdě u Průhonic proti FC Erste. Hned na začátku zápasu využil hrubky v obraně domácích Tomáš Galbavý a vstřelil rychlý gól. Od této chvíle se však na slávisty valil jako lavina jeden útok za druhým. Sešívaní odolávali chvílemi jen s velkým štěstím a také díky dobrému výkonu brankáře. Po vyrovnávacím gólu ovšem přišel další zkrat soupeře, který vyrobil zbytečnou penaltu. Tu proměnil bezpečně David Ploc a jako bonus obdrželi domácí ještě gól do šatny z kopačky Michala Komana. Poločasový výsledek 3:1 pro slávisty neodrážel sice průběh hry, stal se však dobrým základem k vítězství. Druhý poločas nabídl podobný obraz. Červenobílí ale pozorně bránili a soupeř pomalu upadal do stále větší bezmoci. Nakonec obdržel se závěrečným hvizdem ještě gól na konečných 4:1.

(web soutěže: http://www.xn--rekreaka-pbb.eu/ )

Michal Koman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..